Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ



«Χρήματα γὰρ ψυχὴ πέλεται δειλοιῖσι βροτοῖσι»

(Τὰ χρήματα (περιουσία) εἶναι αὐτὸ ποὺ ἐπιζητεῖ ἡ ψυχὴ τῶν ποταπῶν (δειλῶν) ἀνθρώπων)

-          Ἡσιόδου Ἔργα καὶ Ἡμέραι, 686



«ὦδε σφ’ ἐγκέφαλος χαμάδις ῥέοι ὡς ὅδε οἶνος»

(ἔτσι νὰ χυθοῦν τὰ μυαλά (τῶν παραβατῶν τῶν συνθηκῶν) κάτῳ, ὅπως ῥέει αὐτὸς ἐδῷ ὁ οἶνος)

-          Ὁμήρου Ἰλιάς, Ῥαψῳδία Γ, στίχος 300

4 σχόλια:

  1. Ωραίο άρθρο, συγχαρητήρια, με βρίσκεις σύμφωνο 100%.
    Άντε απάντα στα παρακάτω (τελευταία σχόλια) (αν ποτέ δυνηθείς). Θέλω να τα συγκεντρώσω για διδακτικούς σκοπούς, σαν παράδειγμα αποφυγής (του γράφοντος) προς τις νέες Πελασγικές γενεές και σαν πηγή γέλιου πρωτίστως. Αν πάλι δεν απαντήσεις πάλι το ίδιο θα κάνω, να σε δικαιώσω κιόλας, έχει εξάλλου μουχλιάσει το ιστολόγιο, ε τι λες;:

    http://eumolpos.blogspot.gr/2009/08/4.html
    http://eumolpos.blogspot.gr/2010/04/7.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στ' ἀρχίδια μας, μωρὴ παλιολινάτσα, ἂν βρῆκες τὸ ἄρθρο ὡραῖο. Ποιὸς νοιάζεται γιὰ τὴν ἄποψί σου, ῥὲ σκατόφλωρε, καὶ μᾶς τὴν παραθέτεις μὲ ὑψηλὸ ὕφος ὁμοφυλόφιλου κριτικοῦ τέχνης; Ῥῶτα τὴ μάννα σου, νὰ σοῦ πῇ πὼς "τῆς μπῆκε" ὁ χρόνος χθὲς βράδυ...

      Διαγραφή
    2. ΓΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΜΟΓΓΟΛΟΥ ΥΠΟΣΤΗΜΟΝΟΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΥΣ-ΛΕΡ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ ΞΕΦΤΙΛΗ ΕΥΚΟΛΠΟΥ14 Ιανουαρίου 2014 στις 10:10 π.μ.

      ΕΛΑ ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΤΕΓΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΣΒΗΣΑΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ(!!!!!!!) ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΓΑΜΗΣΙ. ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ... ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΤΥΧΗ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΒΗΣΕΤΕ... ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΝΕΥΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΥΒΡΙΖΕΙΣ, ΡΑΝΤΑΠΛΑΝ ΤΗΣ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗΣ. ΚΑΨΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΟΙΣΟΦΑΓΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΥΓΡΑ. ΕΤΣΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΦΛΩΡΙΚΑ AD HOMINEMS ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ. ΝΙΩΣΕ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΓΑΜΑΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙΑΣΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ. ΠΑΡΑΔΕΞΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΣΟΥ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΝΤΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣΤΑ.

      Διαγραφή
    3. 卐 Θυσιάζω Πακιστανοὺς στὸν Θῶρ 卐14 Ιουνίου 2014 στις 3:42 π.μ.

      Ὅταν βγάλῃς τ' ἀρχίδια τοῦ Καραγεωργίου ἀπὸ τὸ σπυριασμένο στόμα σου, τα ξαναλέμε, λεχρατζόπουστε...

      Διαγραφή